Op je gemak naar Geluk, Groningen, 2011
Home naar Geluk Voor wie Aanbod Ervaringen Agenda Contact Blog

 

Over Jay Uijttewaal

 

Als kind dacht ik; later als ik groter ben word ik vrij, dan ga ik het leuk hebben, dan ga ik doen wat die grote mensen allemaal doen die niet naar school hoeven. Ze zullen terwijl ik naar school ben toch wel iets heel geweldigs doen, want ze zijn volwassen, een soort geheim fantastisch iets waar ik nu nog niet bij kan…

 

Hevig teleurgesteld was ik over het leven nu ik terug kijk, ik heb altijd iets gezocht, heb eigenlijk het grootste deel van mijn leven gerend, gesnakt, gehunkerd naar die onvoorwaardelijke liefde, veiligheid, zekerheid, macht, aanzien, noem maar op..

 

Maar goed, terwijl ik hevig naar iets verlangde, had ik het niet.. .Waarom wilde ik het anders zo graag willen?

 

Ik leefde terwijl ik eigenlijk helemaal niet hier op aarde wilde zijn, mijn leven was een soort van film die je “De Grote Ontsnapping’’ zou kunnen noemen. Vluchtgedrag voor mezelf in de vorm van alcohol, blowen, sex, stoer doen, noem maar op. Zoveel mogelijk zorgen dat ik niet alleen was, wat vaak niet lukte.

 

Toen ik 25 was dwong het leven me te kiezen, ik was een quasi intellectuele jongen die ongelooflijk ingewikkelde vragen stelde, de meest fantastische ideale droomde en toch wel zeker van zijn zaak overkwam. Maar de werkelijkheid was anders, het was een facade.

 

Het vriendinnetje die in mijn leven kwam raakte alle verborgen pijn in me aan, ik deed stoer maar was zo bang, iemand die dichtbij komt, die kan je ook weer verlaten... Het idee was al zo confronterend dat ik acuut niet meer kon stoppen met piekeren. Ik schoot in de angst, bang om achter te blijven, niet wetend waar de vrijheid te zoeken. Kon niet meer stoppen met denken, werd gek van mezelf en weigerde ondertussen om hulp te zoeken. Ik kan het wel alleen, dacht ik. Toen kwam de keuze, of je gaat nu eens naar je gevoel luisteren, of het is afgelopen. Iets in mij wilde leven, ik was te bang om in het conflict waar ik in zat te sterven.
 

Ik bedacht me dat alle mensen die ik graag om me heen had eigenlijk gevoelsmensen waren die niet zo in hun hoofd zaten, ze hadden dan wel niet zulke geweldige ideëen als ik, (dacht ik) maar ze waren wel veel relaxter..

Ik ging op mijn knieën, als er iets was dat me hier weer uit kon halen, help mij dan! Wat dan ook! Ik herinnerde me een yoga boekje wat ik thuis had liggen waarin stond dat je door intensief te ademen, je levensenergie, zogeheten prana sterker werd en je rustiger zou worden.


Ik nam de beslissing mezelf te helen. Ik besloot en begreep dat door elke dag iets te helen van mijzelf, ik elke dag een stukje verder kwam in mijn helingsproces en ik uiteindelijk helemaal geheeld zou zijn, wat dat ook inhield. Ik keek niet verder dan waar ik was en richtte me op mezelf.

 

Na een paar maanden realiseerde ik me dat het wel eens nuttig kon zijn met iemand over mijn situatie te praten, ik kwam bij een psycholoog die me hielp te voelen en emoties te uiten.

 

Ik leerde weer te voelen, maakte opnieuw op een bewuste manier kennis met mijzelf.

Na verloop van tijd kreeg ik wat meer energie. Ik ontmoette iemand die me leerde mediteren en voelen en ervaren, ging emotioneel lichaamswerk doen en na 1,5 jaar ging ik met deze persoon naar India.

 

In India kwam ik na 1,5 week Amma en Bhagavan van de Oneness University op het spoor. Amma en Bhagavan zijn twee mensen in India die wereldwijd mensen helpen te groeien naar een toestand van innerlijk vrijheid, verlichting.  Zij hebben de gave om Deeksha (een energie om je bewustzijn te versterken) te geven  en mensen op te leiden die weer anderen kunnen leren om Deeksha door te geven. Hun uitgangspunt is dat iedereen zijn eigen traditie of geloof blijft volgen, terwijl je de Deeksha kan gebruiken om de waarheid van je eigen traditie tot een werkelijke ervaring te maken.

 

Mijn intuïtie leidde me naar hen toe en dat was het begin van een fase waarin ik meer en meer leerde om mijzelf te ervaren. Om te leren bij mijzelf te blijven en te werken aan het helen van mijn relaties. Er waren periodes dat er intens verdriet los kwam, of boosheid of angst en gek genoeg was dat zo bevrijdend omdat ik mijn eigen gevoel en tranen weer terug kreeg.

Geleidelijk ontdekte ik dat de pijn nooit bleef, al ging ik door diepe stukken heen, er kwam altijd weer het moment dat er ruimte en verbinding met het goddelijke was. Waar het op aan kwam, was te blijven voelen en kijken naar de weerstand. Het is deze goddelijke hand die me steeds tekens gaf op mijn pad, het was alsof ik voortdurend werd geleid door toevalligheden en wonderen.

 

Dat kon een regenboog zijn die op een moeilijk moment verscheen, een boek dat me inzicht gaf, een vraag die spontaan werd beantwoord. Steeds als ik bij mijn waarheid bleef en dichter bij mezelf kwam, en dus in hoger bewustzijn kwam werd dit als een soort goddelijke hand in mijn leven gereflecteerd.

 

Dat was eigenlijk één van de belangrijkste dingen; het verband zien tussen je goed voelen en het liefdevolle universum wat dan naar je toesnelt om je te helpen. Als je ruimte, groei en liefde ervaart, krijg je nog meer ruimte, groei en liefde. Zo werkt het nu eenmaal. Daarom is zorgen dat je leeft vanuit het besef dat jij zelf je wekelijkheid volkomen schept essentieel. Alles wat je ervaart, gebeurt dóór jou heen.

 

Inmiddels ben ik vele keren naar India geweest voor helende processen, ik heb succesvol mijn eigen bedrijf opgestart http://www.vitaaldrinkwater.nu/, en ben in India Oneness Trainer geworden zodat ik in mijn trainingen mensen kan initiëren om zelf de Deeksha over te dragen.

Mijn leven is veranderd, zoals ik het nu zie, weigerde ik altijd mezelf de liefde en acceptatie te geven die ik zo nodig had.

Ik zocht het buiten mezelf, ik probeerde van mensen om me heen te krijgen wat ik alleen innerlijk als bevrijding en verlossing kon ervaren.

 

Zolang ik bezig was het van buiten te krijgen kon ik het niet in mezelf zien en voelen.

Ik ben zelf de verbinding met het bewustzijn van eenheid, door te proberen het van buiten te krijgen kon ik niet zien dat ik zelf het Licht van Bewustzijn ben. De ervaring is nu dat er een innerlijk ruimte is, die ik ben en die we allemaal zijn in essentie, waar voortdurend een gevoel van oplossen is, een gevoel van steeds ruimer worden.

 

De behandelingen, weekend trainingen, bijeenkomsten en retraites zijn erop gericht vrij te worden van de mind en te ervaren dat we zelf het Licht zijn.

 

Belangrijke stappen daarin zijn: zien dat je afhankelijk bent van het grotere geheel, de Divine, het helen van relaties met jezelf, je ouders en voorouders – familielijn, partner en kinderen.

Om deze stappen ween werkelijke ervaring te laten zijn maak ik gebruik van Deeksha, (geleide) intensieve groepsmeditatie, werken met lichaamsbewustzijn en universele kennis.

Vind je het inspirerend om me uit te nodigen voor een lezing, Deeksha avond of het geven van een training bij je in de buurt, neem dan contact op.

 

Jay Uijttewaal, 02-03-2012

 

 

 

 

 

 

 

Licht in je huis, Jay 2011